3 Typer oppgaver du bør delegere


3 Typer oppgaver du bør delegere

Som leder har du utallige oppgaver. Det kan være overveldende til tider, men du har et lag av en grunn: Du trenger ikke å gjøre alt på egenhånd.

Mange nye ledere sliter med denne overgangen, og føler at de fortsatt må utføre hvert mindre oppdrag på deres oppgaveliste, men det er viktig å lære å delegere. Din jobb er å overvåke arbeidernes ytelse og låne en hånd når det er nødvendig. Den høyere plan strategiske planleggingen du er ansvarlig for, tar tid og energi, og du vil ikke ha noen av dem hvis du setter deg ned med busywork.

Uansett om du nettopp har blitt forfremmet eller ledet et lag for en stund, bør du distribuere følgende typer ansvarsområder blant dine medarbeidere.

Alt du og dine lagmedlemmer gjør er viktig for virksomhetenes overordnede funksjon. Men ting som leverer shopping, dataregistrering, filorganisasjon, kontorarbeid og andre administrative oppgaver, er ikke det som virkelig driver vekst for bedriften din. Disse er vanligvis enkle oppgaver som ikke krever mye erfaring, og mens du enkelt kan fullføre dem selv, sparer du tid ved å delegere dem til dine arbeidere.

"En del av jobben min som leder er å sikre arbeidsbelastningen er spredt jevnt for å levere resultater i tide, "sa Dan Westmoreland, direktør for innkommende markedsføring på nestleder. "De misligholdte ledere i nr. 1-delegasjonen gjør ikke delegerer nok." Men han la til, dette gjelder ikke for mer kompliserte, rollefølsomme oppgaver, for eksempel å ansette nytt talent eller overvåke økonomiske forhold. Delegasjonen vil hjelpe deg med å spare tid for de ansvarene.

"Vær alltid oppmerksom på det store bildet når du bestemmer hvilke oppgaver du skal delegere til teamet ditt," sa Michael Parrella, administrerende direktør i iLoveKickboxing. «Oppgaver som krever en stor del av tiden din, kan distrahere deg fra å gjøre de tingene du bare kan gjøre for å utvide virksomheten din.»

2. Oppgaver som drenerer deg med lidenskap

"Som visjonæren er det min jobb å være lidenskapelig og drive den lidenskapen til laget," sa Parrella. "Å gjøre ting jeg hater hindrer den spenningen som påvirker både folket og bunnlinjen i virksomheten min."

Men du vil ikke at dine ansatte skal føles drenert heller. Mens du kanskje overlater noen av disse oppgavene til dine ansatte for å lindre mental og følelsesmessig belastning, må du passe på at du ikke overfører stress til dem.

"Hvis du ikke er sikker på hvem du skal delegere oppgaven til, presentere oppgaven til en gruppe medarbeidere, og åpenbart spør hvem som kan være best å håndtere det, sier Westmoreland. Ulike arbeidstakere har forskjellige interesser; Det som kreves for en person, kan være en tur i parken til en annen.

3. Oppgaver som noen andre kan gjøre bedre enn deg

"Din jobb som en lederen er å utvikle folk, sier Westmoreland. "Delegering er det middelet du bringer ut det aller beste i de menneskene du har. Hver medarbeider har sin egen unike ferdighetssett, personlighet og styrker. Å gjøre god bruk av sine unike arbeidspersonligheter vil resultere i mer generell effektivitet, og folk Excel på jobben de liker å gjøre. "

Noen kildeintervjuer ble utført for en tidligere versjon av denne artikkelen.


Gir en resultatanmeldelse? Unngå disse setningene

Gir en resultatanmeldelse? Unngå disse setningene

Ytelsesvurderinger er en avgjørende mulighet for en arbeidsgiver til å uttrykke en ansatt hvordan de går fremover i selskapet, og at den ansatte har åpen kommunikasjon om jobben sin i formell setting. Det er på tide å håndtere mangler, suksesser og generell tilbakemelding. En arbeidsgiver bør imidlertid huske på at formuleringen som de bruker i en resultatrapportering, har stor innflytelse på hvordan det tolkes av medarbeideren.

(Ledelse)

Er underbevisste forstyrrelser som påvirker dine ansettelsesbeslutninger?

Er underbevisste forstyrrelser som påvirker dine ansettelsesbeslutninger?

Til tross for det økende antall initiativ for mangfoldig ansettelse, faller noen ledere fremdeles til bytte til sine egne, ubevisste forutsetninger når de vurderer kandidater. Uten å innse det, kan de ha en tendens til å ansette folk som ligner på dem, spesielt når det gjelder utdanningsbakgrunn, finner ny forskning.

(Ledelse)