7 Fotografer Del hva de elsker (og hater) om deres jobber


7 Fotografer Del hva de elsker (og hater) om deres jobber

Har du noen gang drømt om å bli fotograf? For den kunstige, kan en kreativ jobb som dette være en ideell karriere, men det betyr ikke at du jobber som fotograf, er det gøy og glamour.

Fotografering er et fascinerende og viktig felt fullt av nisjemarkeder som bryllup og portrettfotografering, kommersiell og motefotografi, dyrefotografi og mer. Og selvfølgelig er det fordeler på jobben - som å reise, planlegge fleksibilitet og evnen til å forfølge din egen unike kunstneriske visjon - men det er også like mange utfordringer og fallgruver i fotografering som det er i noen annen virksomhet.

Lurer på hva det egentlig er å jobbe med i fotografering? Mobby Business spurte profesjonelle fotografer hva de elsker og hater om jobbene sine. Her er hva de hadde å si.

Mobby Business: Hva gjør du?

Emily Malan: Jeg er en frilans livsstil og mote fotograf basert i New York City. Jeg skyter street style og freelance for magasiner, trend selskaper og mote merker, og jeg reiser til Europa to ganger i året og skyter utenfor Fashion Week-show.

MB: Hva elsker du mest om jobben din, og hvorfor ?

Malan: Jeg skaper stadig nye måter å få en ny klient på - det kan bare være kaldt e-post en tonehøyde eller sende en kampanje, eller skape nytt arbeid og sende det til en fotoredigerer eller kunstdirektør . Jeg får til å lage kreativt arbeid, møte nye mennesker og oppleve nye ting som sannsynligvis ville ha tatt lenger tid for å oppnå hvis jeg hadde en vanlig kontorjobb. For eksempel er reisen vanskelig når du er på lønn, og du må ta deg tid fra jobben. Med karakteren av arbeidet mitt, kan jeg inkludere frilansjobbene mine med reiser. En annen fordel er at jeg kommer til å jobbe med vennene mine! Jeg har møtt så mange flotte folk på sett og også gjort noen arbeidsforbindelser via Internett som nå er mine venner, og vi henger ut utenfor sammenheng med photoshoots.

MB: Hva hater du mest om din jobb, og hvorfor?

Malan: Det er ulempene med fleksibiliteten. Jeg skyter kontinuerlig for kunder, ser etter jobb, jager penger og på ferie samtidig. Det er ganske enkelt å bli brent ut. Mine travleste tider på året er under Fashion Week, som egentlig er en månedlig affære som skjer to ganger i året i september og februar. I løpet av moteugen kjører jeg rundt Manhattan, jager ned modeller for å få det perfekte skuddet, eller gå seg vill i en fremmed by og kjemper for å få bilder med minst et par hundre fotografer. En annen ting jeg har slitt med i det siste, er denne oppfatningen folk har av meg at jeg knapt jobber og at livet er glamorøst. Folk tror fotografering er veldig glamorøs og lett, men det er det egentlig ikke. Jeg må jage penger hele tiden, og det er også lange perioder når ingen arbeid kommer inn.

Mobby Business: Hva gjør du?

Joyce Lee: Jeg er en kommersiell frilansfotograf. Mitt arbeid har dukket opp i magasiner, inkludert Real Simple, Condé Nast Traveler og Esquire, og jeg har skutt annonseringsbilder for kunder som Kate Spade, Clinique og Bloomingdale.

MB: Hva elsker du mest om jobben din, og hvorfor?

Lee: Å lage noe helt fra begynnelsen er utrolig tilfredsstillende. Jeg elsker å samarbeide med andre reklamer for å oppnå et felles mål. Jeg nyter også det problemløsende aspektet av fotografering. For at jeg er fotograf, er det en høyre-møter-venstre-hjerne yrke. Jeg slår kontinuerlig inn på mine kreative og analytiske sider når du tar bilder.

MB: Hva hater du mest om jobben din, og hvorfor?

Lee: En stor del av å være fotograf er brukt på markedsføring og fremme arbeidet ditt. Dette er mindre underholdende enn den faktiske kreative prosessen, men det er nødvendig når du velger å være en kommersiell fotograf.

Mobby Business: Hva gjør du?

Will Deleon: Jeg er en kommersiell produkt og stillestående fotograf basert i Los Angeles.

MB: Hva elsker du mest om jobben din og hvorfor?

Deleon:

Jeg elsker at jeg kan være kreativ hver eneste dag og gjøre en anstendig levende gjør det. Det er ikke en dag jeg tenker på å "jobbe" ... Jeg blir bare betalt for å gjøre det jeg elsker. MB:

Hva hater du mest om jobben din, og hvorfor? Deleon:

Barbara O'Brien, folk og dyrfotograf Mobby Business:

Hva gjør du? Barbara O'Brien:

Jeg er en ekte person og dyrfotograf som serverer reklame og redaksjonelle klienter. Jeg var (og fremdeles) en dyrelektør trener før jeg begynte å skyte i 2008. Jeg skaper annonser og nasjonale kampanjer for kunder som Purina, Pfizer, 3M, Target og Iams. MB:

Hva elsker du mest om jobben din, og hvorfor? O'Brien:

Jeg elsker at jeg står opp om morgenen og tenker til meg selv, "Hva vil jeg lage i dag?" Ingen styrer min innsats, og jeg er fri til å forestille seg den beste måten å bruke bildene jeg har, eller [bestemme] hva som skal skyte neste. Når jeg skyter for en bestemt klient, er det fortsatt et samarbeid, fordi de har ansatt meg for min stil og visjon, og vi jobber for å få det i bildene vi produserer. Jeg elsker at jeg får leke med dyr nesten hver dag - enten mine egne eller de som jeg fotograferer. Jeg møter fantastiske mennesker fra hele landet og forteller deres historier gjennom arbeidet mitt. Jeg kommer til å jobbe med utrolig talentfulle og hyggelige mennesker fra annonseringsklienter til det utrolig talentfulle mannskapet jeg kan ansette for store skudd. MB:

Hva hater du mest om jobben din, og hvorfor? 'Brien: Det jeg ikke liker om jobben min, er hvor vanskelig det er å få betalt i tide. Jeg har oppdaget jo større bedriften er, desto lenger tid tar det å bli betalt. Ikke misforstå meg: Selskapene taler ikke om fakturaen; Det er bare deres politikk å holde av å betale for 60 - og noen ganger til og med 90 dager. [Det er vanskelig å kjøre en liten bedrift på disse vilkårene. En annen vanskelig jeg står overfor er behovet for å utdanne klienter [om] hvorfor de ikke kan få en champagneskudd på et ølbudsjett. De ser noen bilder jeg har opprettet og vil ha et skudd med tilsvarende produksjonsverdi, uten å innse at bildet ble produsert av et mannskap på over 10 personer - ikke inkludert modellene og plasseringen. Jeg gjør mitt beste for å gi dem det beste for pengene sine, men noen ganger må du hjelpe med deres forventninger. Som fører til et annet punkt: Det er mest morsomt å jobbe med dyr, men jeg blir frustrert når en klient vil at dyrene skal utføre atferd som ikke er naturlige for dem, eller de bare ikke kan gjøre. Kristin Griffin, eier, Kristin Griffin Fotografi

Hva gjør du? Kristin Griffin:

Jeg driver Kristin Griffin Photography, en boutique bryllupsfotografering basert på Boston. Jeg har operert virksomheten siden 2004, og jeg skyter 20 til 30 bryllup per år - for det meste i New England, selv om jeg av og til reiser til bryllup i Storbritannia og i utlandet. MB:

Hva elsker du mest om jobben din, og hvorfor? Griffin:

Jeg elsker friheten min jobb gir meg. Fordi jeg eier virksomheten, er jeg sjefen og kommer til å planlegge arbeidstiden min rundt familien min og personlige behov. Jeg kan også velge hvilke jobber som skal aksepteres, hvor jeg vil annonsere, mitt prispunkt og hvilke tjenester jeg tilbyr. Personlig finner jeg stresset på en bryllupsdag spennende, selv om jeg vet at dette ikke er tilfelle for mange fotografer. Jeg liker fotograferingsnysen fordi det er en av de få som vil fotografere portretter, landskap, stilleben / produkter (ringer, blomster osv.), Fotojournalistikk, arrangementsfotografering, mat, nattbilder og til og med kjæledyr i hele landet. Samme skudd, vanligvis under en komprimert tidslinje, arbeider med ekte mennesker i stedet for trente modeller, og i vær og steder som jeg har liten kontroll over, uten evnen til å omdanne. Det er ingen overgang når det gjelder bryllup, men jeg elsker utfordringen med det! MB:

Hva hater du mest på jobben din, og hvorfor? Griffin:

Det jeg hater mest om jobben, er usikkerheten om at du ikke alltid vet at kalenderen din fyller år til år. Det ser alltid ut til å fylle på en eller annen måte, men det er magre tider hvert år hvor du må være flittig med budsjettet ditt og jobbe hardt for dine bestillinger. Bryllupsfotografering har en tendens til å være veldig sesongbestemt! Når dette er din primære lønnsslipp, må bedriften din lykkes, og selv om jeg har jobbet veldig hardt for å tjene positive vurderinger, ord-til-munn henvisninger, positive leverandørforhold og samfunnsansvar, har jeg få gjenta kunder! Og det er bra - jeg vil helst få mine klienter til å bli lykkelig gift og aldri personlig trenger en bryllupsfotograf igjen. Men det betyr at jeg stadig må markedsføre og tjene ny virksomhet, i motsetning til en kommersiell fotograf, motefotograf eller familieportrettfotograf som kan ha samme kunder som bruker sine tjenester år etter år. Thomas Wasinski, drone pilot- og flyfotograf, Aerial Agents

Hva gjør du? Thomas Wasinksi:

Jeg er en full tid drone pilot og flyfotograf. Jeg gir profesjonelle bilder for eiendomsmegling, gjestfrihet (hoteller og golfbaner) og bygging [bedrifter] og live-arrangementer. MB:

Hva elsker du mest om jobben din, og hvorfor? Wasinski:

Jeg elsker å kunne gi fantastiske antenneperspektiv for våre kunder. Siden vi bruker droner for å få tak i noe av vårt beste arbeid, er vi i et nisjemarked, og vi har ikke noen konkurranse i vårt marked. MB:

Hva hater du mest om din jobb og hvorfor? Wasinski:

Jeg hater at jeg ikke kan jobbe på dager som været er dårlig. Jeg flyr ikke utstyret mitt i tungt regn og / eller tung vind. Også, vi kan ikke levere service til noe sted som ligger innen 5 miles fra en hvilken som helst større flyplass. Det gjør det litt vanskelig å bli involvert i alle prosjektene våre kunder trenger oss til. Meg Raiano, portrettfotograf

Hva gjør du? Meg Raiano:

Jeg er en portrettfotograf basert i Connecticut. Jeg er en gründer som driver hennes portrettstudio ut av sitt hjem. MB:

Hva elsker du mest om jobben din, og hvorfor? Raiano:

Mine favoritt ting om hva jeg gjør er at jeg streber etter å få folk til å føle seg trygg og vakrere enn de noen gang har følt i livet deres, og jeg får til å leve med noe jeg er helt enig i. Jeg elsker å være i stand til å skape flotte bilder for klientene mine samtidig som jeg opprettholder min kunstneriske visjon. MB:

Hva hater du mest på jobben din, og hvorfor? Raiano:

Det kan være vanskelig jobber med andre kreative mennesker hvis visjoner er forskjellige fra din, spesielt når du har ansatt dem for å gjøre hår, sminke eller styling. Chasing klienter for ubetalte saldoer er egentlig min største misliker, [så vel som] den konstante kampen for å være bedre enn mitt siste skudd. Jeg arbeider hele tiden for å gjøre klientbildene mine bedre med hvert skudd. Jeg har tillit til arbeidet mitt, men føler også presset jeg legger på meg selv for å gjøre hvert enkelt skudd bedre enn det siste.


Medarbeiderutdanning: 3 Nyttige tips for små bedrifter

Medarbeiderutdanning: 3 Nyttige tips for små bedrifter

Når du driver en liten bedrift, kan din tilnærming til ansattes opplæring ende opp med å bli "lær mens du går". Det er vanskelig å bryte seg bort fra den daglige driften og gjøre deg tid til å trene og akklimatisere en ny medarbeider til din bedrift, men uten denne veiledningen kan dine ansatte gå seg vill i shuffle.

(Ledelse)

Hvorfor ansette frilansere gir mening for små bedrifter

Hvorfor ansette frilansere gir mening for små bedrifter

Trenger du nytt talent, men har ikke ressurser eller lyst til å påta seg en heltidsansatt? Å ansette en frilanser er svaret. Og med freelance-ansettelser i fremveksten, vil du bare være en av de mange bedriftene som hopper på freelance-bandet. Frilansrevolusjonen Dagens leieklima går gjennom et stort skifte, en i hvilken økt konkurranse vil lede et voksende antall bedrifter å investere i freelance talent, forutser The Platon Group, et outsourcet salgs- og markedsføringsfirma som gir muligheter og trening for frilansere.

(Ledelse)