7 Smarte måter å håndtere sysselsettingshull på ditt CV


7 Smarte måter å håndtere sysselsettingshull på ditt CV

Landing jobben du vil, kan noen ganger være vanskelig. Det blir enda vanskeligere når det har vært måneder eller år siden din siste heltidsjobb. Mens sysselsettingsgapene ikke automatisk gjør ansettelsesledere slår ut resuméet ditt, er de mer sannsynlig å gjøre det hvis det ikke er noe som er verdt å fylle disse hullene.

"Den" helt arbeidsløse "søkeren får vanligvis ikke mer innsats enn det tar ansettelsesansvarlig for å kaste søknaden inn i "ikke verdt å vurdere" haug, "sa Richard Alman, sjef og leder karriere og sysselsetting strateg av karriere nettsted eier og operatør Recruiter Media Corporation. "Det er viktig å gjøre noe arbeid for å vise det potensielle selskapet du søker med hvordan du går," ikke bare hvordan du snakker. "

Hvis du vil komme tilbake til arbeidsstyrken, men ikke har jobbet I løpet av en stund kan noen taktikker gjøre søknaden din mer attraktiv for å ansette ledere. Her er syv handlinger du kan ta mens du er arbeidsløs, for å forbedre sjansene for å få jobb.

Frivillig

Ansatte ledere elsker å se frivillig arbeid på et resume, fordi det viser at du har tatt smart og troverdig skritt for å bevise at du er en verdifull arbeidstaker, selv uten en heltidsjobb, sa Alman. Men du kan få mer enn bare ferdigheter og erfaring for resuméet ditt. Frivillig arbeid er også bra for deg og ditt lokale samfunn.

"Vurder å gjøre frivillig arbeid for å hjelpe deg å føle deg oppnådd og produktiv," sa Stacia Pierce, administrerende direktør for Ultimate Lifestyle Enterprises og en mentor for kvinnelige gründere. "Arbeidsledighet kan bære på selvtillit. Frivillig arbeid hjelper deg med å opprettholde en følelse av verdi og hensikt, og hjelpe andre å være en øyeblikkelig stemningsbooster."

Delta på lokale hendelser

Hver jobbjeger vet at nettverk er en av de mest effektive strategier for å finne karrieremuligheter. De fleste byer og lokalsamfunn har organisasjoner som holder månedlige eller ukentlige hendelser som er gode for å koble med andre fagfolk i ditt område.

"Finn ut når og hvor hendelsene er, og vær der," fortalte Alman Mobby Business. "Du vil møte mennesker fra lokale bedrifter som er vennlige og interessert i deres lokalsamfunn."

Når du går til disse hendelsene, anbefaler Alman å dele ut et personlig telefonkort med navn, e-postadresse og telefonnummer til bedriftseiere og beslutning beslutningstakere, bare i tilfelle de leter etter hjelp nå eller i fremtiden.

Få en deltidsjobb

En deltidsjobb i løpet av arbeidsledigheten kan gi deg en jevn inntektskilde som vel som noe nyttig å legge til i resuméet ditt. Selv om jobbkvalifikasjonene som kreves for denne typen stilling, ikke synes å være relevante for ønsket karriere, er det alltid en måte å oversette dem til språket som ledere vil høre.

"Når det er på tide å forklare hullene i arbeidslivet, sett på resuméet din all arbeidserfaring, pluss overførbare ferdigheter som et selskap kan søke, sier Pierce. "Hvis du for eksempel har jobbet som deltidsbehandler, bør du [liste] din erfaring som arbeider med publikum, håndtere penger, jobbe i et raske miljø, kritisk tenkning i høytrykkssituasjoner mv. I intervjuet ditt, snakk om prestasjoner og hvordan din praktiske arbeidserfaring kvalifiserer deg for jobben. "

Start din egen virksomhet

Som et alternativ til en deltidsjobb kan det være mer sanselig å bli din egen sjef mens du ser etter en lønnsom stilling. Pierce anbefaler å starte en bedrift som konsulent, freelancer, virtuell assistent, etc. for å holde din eksisterende ferdigheter og kompetanse skarp.

"I stedet for å se etter jobb, søk etter jobb," sa Pierce. "Følelsen av aktivt å forfølge din neste lønnsslipp vil gjøre deg mer konkurransedyktig og gi deg bedre innblikk i hva det betyr å være sjefen. Arbeidsprosjektbaserte stillinger gir også bedrifter en sjanse til å bli kjent med din arbeidsmoral før de gir deg noe mer permanent. "

Ta kurs

Uansett hvor lenge siden du ble uteksaminert, kan du alltid gå tilbake til skolen og lære noe nytt. Mens du kanskje ikke nødvendigvis trenger eller ønsker å forfølge en helt ny grad, kan du ta en klasse på ditt lokalsamfunn eller et nettuniversitet, slik at du virkelig skiller seg ut til en arbeidsgiver.

"Skaffe ny utdannelse med en grad, sertifikat eller noen andre bevis på en vellykket gjennomføring vil være potensielt verdifulle som et tillegg til søknaden din, "sa Alman. "Å ha oppdatert kunnskap i et bestemt felt kan skille deg fra mange av de andre søkerne som søker samme jobb. I tillegg vil enkeltpersoner du møter mens du tar kurset, være gode nettverkskontakter."

Merk deg selv på sosiale medier

Rekruttere øker i økende grad til sosiale medier for å finne kvalifiserte kandidater, så hvorfor ikke være klar når de kommer over profilen din? Tenk på hva din potensielle arbeidsgiver kan se etter i en kandidat, og lage din LinkedIn, Twitter og andre offentlige profiler for å markere disse attributter.

"Gi et visuelt display av ditt resume med et personlig preg," sa Pierce. "For eksempel, legg inn en selvbetjent av deg som arbeider med et prosjekt med en fristende bildetekst. Din tidslinje skal gjøre at folk vil vite mer og jobbe med deg. Oppgi dine sosiale mediekanaler på ditt resume eller i intervjuet som en kilde til å lære mer om hvem du er og hva du er i stand til. "

Arbeide med å finne en jobb hver dag

Det er et klisje, men det er sant: Å finne en jobb er en heltidsjobb i seg selv. Pierce anbefales å fungere som om du allerede jobbet ved å lage en daglig tidsplan for jobbjaktoppgaver for deg selv.

"Tenk deg om du jobbet hjemmefra og planlegg dagen din som sådan," sa hun. "For eksempel, stå opp tidlig, ring, send ut resuméer og svar på e-post. Ta en lunsjpause, og deretter på ettermiddagen, følg opp på noen ledere. Lige før middag, lytt til positive lydprogrammer eller les en god bok Det er viktig at du opprettholder en konsistent tidsplan. "

" En vinnende karrierestrategi ligner på den vinnende Halloween-strategien, "la Alman til. «De som sitter hjemme, tenker at de vil få muligheter som blir levert til dem, kommer til å ha langt dårligere resultater enn de som går ut og banker på hver dør de kan.»

Opprinnelig publisert på Mobby Business


Hvor Office Romances Blossom De fleste

Hvor Office Romances Blossom De fleste

Det er minst en arbeidsplassaktivitet som ikke er i fare for å bli outsourcet når som helst snart - Office romance. Et flertall av arbeidere over hele verden rapporterer at romantiske forhold oppstår på arbeidsplassen fra tid til annen, ifølge en ny studie. Og de fleste medarbeidere omfavner ideen om romantikk på jobben.

(Karriere)

7 Måter å omfavne hygge på jobb

7 Måter å omfavne hygge på jobb

På slutten av helgen ramte søndagens blues meg alltid. En siste søndag kveld sliter jeg med å holde min ånd opp da jeg fant et Pinterest-innlegg på "hygge", et dansk ord som løst oversetter til en koselig atmosfære ledsaget av nære venner og familie. I sin bok, "The Little Hygge Book: Danish Secrets to Happy Living "(William Morrow, 2017) Meik Wiking, administrerende direktør for Happiness Research Institute, definerer hygge (uttalt" hoo-gah ") på ulike måter:" Hygge handler om en atmosfære og en erfaring, snarere enn ting.

(Karriere)