5 Ting hver småbedriftseier burde gjøre nå


5 Ting hver småbedriftseier burde gjøre nå

Verden av småbedrifter er i stadig endring. Det som jobbet for fem år siden, eller til og med bare i fjor, vil ikke nødvendigvis fungere i dag. For å holde seg borte må entreprenører følge med på hva som skjer på teknologi-, ledelses- og helsesektoren, og sørg for at virksomheten er så oppdatert som mulig.

For å holde seg oppdatert på de nyeste trender og forbedre virksomheten din i år, anbefalte Hunter Hoffmann, leder for amerikansk kommunikasjon hos småbedriftsforsikringsselskapet Hiscox, å ta disse fem trinnene akkurat nå:

  1. Bli med Google +. Sosiale medier er en fin og rimelig måte for små bedrifter å annonsere , samhandle direkte med sine kunder, og skape evangelister for deres merkevare. Fordi Google i økende grad faktoriserer selskapets tilstedeværelse på Google+ i søkeresultatene, fungerer dette nettstedet samtidig for å øke SEO-rangeringen. Google+ har nå det nest høyeste antall månedlige brukere blant vanlige sosiale medier, og bruken av virksomheten er spådd å være en av de beste markedsføringsutviklingene for sosiale medier i 2014. Hvis en virksomhet bare er på Facebook og Twitter, går det glipp av på muligheter.
  2. Vedlikeholde en oppdatert katastrofeplan. Med naturkatastrofer som skjer hyppigere og over hele landet, bør små bedrifter være forberedt på neste storm. Har en plan som dekker ansatte som ikke er i stand til å gjøre det til jobb og leverandører som kan skade forsyningskjeden i nødstilfeller. Hold en oppdatert oversikt over eiendeler og IT-utstyr på forhånd. En god ansvarsforsikringsforsikring kan bidra til å gjenopprette tapt tid og utstyr hvis det er en storm.
  3. Fokus på opplæring. I henhold til Hiscox femte årlige rapport om eDNA of Entrepreneur er opplæring ikke et hovedfokus for småbedriftseiere. I fjor tok 55 prosent av amerikanske småbedrifter ingen profesjonelle utviklingsdager. Bedriftseiere bør ta seg tid i år for å styrke sine ferdigheter og kunnskaper, så vel som gruppens lag, ved å delta på en dagskonferanse, eller i hvert fall logge inn på noen få webinars.
  4. Forstå den rimelige omsorgsloven. The Affordable Care Act inneholder en rekke tiltak for små bedrifter, for å bidra til å redusere premiekostnader og øke tilgangen til kvalitet, rimelig helseforsikring. Det er imidlertid vanskeligere for små bedrifter å følge alle de nye reglene fordi de vanligvis mangler de store menneskelige avdelingene som store bedrifter har. Småhandelsadministrasjonen tilbyr webinars for småbedriftseiere å lære grunnleggende om den nye helsevesenet. Bedriftseiere bør forstå helsevesenreformen nå, slik at de er foran kurven når arbeidsgiverens mandat for Affordable Care Act trer i kraft 1. januar 2015.
  5. Vet hvordan du leser en kontantstrømoppstilling. Bedriftseiere bør vite så mye om deres økonomi som mulig. Bedriftseiere bør vurdere årsregnskapet mer enn månedlig, og de bør ikke outsource matematikken. For å forberede seg for det kommende året, bør bedriftseiere spørre regnskapsføreren om hjelp til å lese disse uttalelsene.

Opprinnelig publisert på Mobby Business .


Skal Slackers drepe Office-kulturen?

Skal Slackers drepe Office-kulturen?

Bunnlinjen er ikke det eneste som er negativt påvirket av lavpresterende medarbeidere, nye forskningsresultater. Arbeidere som utfører dårlig jobb på jobben, skader organisasjonens kultur og hjelper til med å kjøre bort sine høypresterende jevnaldrende, en studie fra Eagle Hill Consulting funnet. I undersøkelsen sa 68 prosent av fagfolk det største problemet som ble oppnådd av lavpresterende ansatte, at de reduserer arbeidsplassens moral, mens 44 prosent sa at slike arbeiders største problem er at de øker Arbeidsbelastning av de som jobber hardt.

(Virksomhet)

5 Triks for å redusere kredittkortbehandlingsgebyrer

5 Triks for å redusere kredittkortbehandlingsgebyrer

Kredittkortavgift ikke virke som mye først. Men de få centene her og der og de små prosessorene for prosessering tar for hver transaksjon, legger raskt opp. Kombiner disse kostnadene med minimums-, utsagns-, gateway- og andre månedlige avgifter, og det neste du vet, du stirrer på ditt månedlige kredittkortbehandlingsregning i fullstendig klistremerkejokk.

(Virksomhet)