4 Store utfordringer Nye ledere må overvinne


4 Store utfordringer Nye ledere må overvinne

Å akseptere din første virkelige "lederskap" -posisjon er en spennende, men skremmende tid. Alle forretningsledere var en gang i skoene dine: De skjønte på en eller annen gang at i stedet for å følge instruksjonene, kunne de også gi veibeskrivelser - og det er ikke alltid en enkel overgang å gjøre.

"En første -tidsledersjobb er svært stressende, sier Richard Wellins, senioradministrerende direktør for HR konsulentfirma Development Dimensions International (DDI) og medforfatter av "Your First Leadership Job: Hvordan Catalyst Leaders Bring Out the Best in Others" (Wiley, 2015). "Det er en betydelig forandring i roller og ansvar. Suksess kommer ikke fra det du gjør ... men fra det du gjør for å vokse og utvikle andre." Wellins bemerket at dette er et skifte som mange ledere har problemer med å gjøre, siden organisasjoner ofte fremmer enkeltpersoner basert på deres tekniske kompetanse, i stedet for deres lederegenskaper. Her er noen av utfordringene du møter når du gjennomgår denne jobbenovergangen, og hvordan du best kan overvinne dem.

Endre dynamikk med kollegaer

"Det er en vanskelig overgang fordi identiteten din [blant] dine jevnaldrende og kollegaer endres, "sa Wellins. "Du må skifte og identifisere som leder."

Endring fra medarbeider til sjef betyr ikke at du fortsatt ikke kan være vennlig med hverandre, og det betyr absolutt ikke at du skal misbruke din nyfødte makt . Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være en periode med justering for å oppnå respekt for teamet ditt som en autoritetsfigur i stedet for en ansatt på samme nivå.

Å være en "lærer"

"Som førsteklasses leder er du i en posisjon du ikke er kjent med," fortalte Omdahl Mobby Business. "Du kan føle at du overgrenser grensene dine når du må konfrontere en medarbeider om et problem. Men bare fordi du er i en ledende stilling, betyr ikke at du må endre holdningen din eller hvordan du nærmer deg din arbeid. "

Omdahl bemerket også at nye ledere kan lære å bli effektive motiverende når de leder og lærer ved eksempel.

" Medarbeidere lever av det - ledere som følger med eksempel kultiverer neste generasjon store ledere " sa hun.

Gjør ansettelsesbeslutninger

"Ofte opplever uerfarne ledere ikke at det tar omfattende kunnskap og riktig forskning for å ansette de riktige menneskene for den rette rollen, "Sa Hale. "Mange tar avgjørelser på ansettelsesverdien av søkeren. Dette resulterer vanligvis i et stressende dilemma hvor de har en medarbeider som drar virksomheten ned, og så må medarbeiderne til slutt slippes."

En tiered intervjuprosess, hvor flere ansatte som en human resources manager og en annen bedriftsleder snakker med kandidaten, kan bidra til å veilede en ny leder gjennom en første ansettelse og lære ham eller henne å bedst vurdere søkere.

Lære forskjell mellom å lede og administrere

føle at de, hvis de er i ferd med å nå sine mål og slår budsjettene sine, fører suksess, sier Steve Parker, visepresident for kundesuksess og forretningsforvandling hos ansattes anerkjennelsesfirma Achievers. Men ledere må inspirere sitt lag, dele formål og gi retning, ikke bare administrere budsjettet.

"Ta en klar visjon i tråd med selskapets oppdrag og formål, og formidle visjonen og hvordan menneskene dine bidrar," Parker sa. "Få dem til å gjøre ting som bidrar til å oppnå visjonen din, og synliggjøre dem for det, fordi det som blir anerkjent, blir gjentatt av andre."

For flere tips om å navigere din første lederposisjon, besøk denne Mobby Business artikkelen.


Menn og kvinner søker forskjellige arbeidsperker

Menn og kvinner søker forskjellige arbeidsperker

De kvaliteter menn og kvinner ser etter i en ny jobb, er vesentlig forskjellige, viser ny forskning. En studie av bemanningsselskapet Randstad US fant at selv om lønn og fordeler er de viktigste faktorene i begge kjønn "Valg av arbeidsgiver, menn og kvinner har forskjellige preferanser for andre aspekter av arbeidsgivernes attraktivitet.

(Ledelse)

Hvorfor bør du ikke hoppe på CSR-båndvognen?

Hvorfor bør du ikke hoppe på CSR-båndvognen?

Bedriftens samfunnsansvar (CSR) er all raseri blant merkevarer i dag. "Giving back" og "doing good" er blitt mange av selskapene som håper å appellere til den moderne generasjonen av forbrukere, som blir stadig mer opptatt av globale og sosiale problemer. Men motivasjonen bak mange selskapers CSR-innsats gir faktisk grunnen til at de ikke bør påta sosialt ansvarlige tiltak.

(Ledelse)