3 Subtile ting Vellykkede jobbssøkere gjør det riktig


3 Subtile ting Vellykkede jobbssøkere gjør det riktig

Hvis du noen gang har søkt på jobber på nettet, har du sikkert opplevd frustrasjonen om å sende ut resumé etter resumé, bare for aldri å høre fra noen arbeidsgivere . Likevel kan andre jobbsøkere du kan sende en enkelt søknad og få en samtale om et intervju nesten umiddelbart. Hva gjør de det du ikke er?

Karriere nettverk Beyond.com har nylig gjennomført en studie om nettbaserte søkevaner for arbeidssøkere for å oppdage forskjellene mellom de vellykkede og mislykkede søkere. Som det viser seg, er det ikke mange forskjeller: Begge gruppene tilbringer omtrent 40 timer i måneden på jobbsøkene, søker jobber flere ganger i uken og bruker sosiale medier til å søke etter muligheter.

Hvis de 2500 søkere som er undersøkt alle tok i det vesentlige de samme handlingene i søkene sine, hva forklarer suksessen til kandidater som har mottatt en eller flere jobbtilbud de siste seks månedene? Var de bare på rett sted til rett tid? Ikke nødvendigvis.

"Looking for work online er som millioner av mennesker som fisker i samme innsjø," sier Joe Weinlick, direktør for markedsføring for Beyond.com, i en uttalelse. "Alle jobber like hardt og bruker de samme verktøyene, men noen mennesker fanger mer fisk enn andre. Det ser ut som lykke, men de som lykkes, gjør subtile ting annerledes for å forbedre sin odds."

Ifølge Beyond undersøkelse, tre faktorer forklarer den razor-tynne marginen mellom kandidater som mottar jobber og de som ikke gjør det:

Tidshåndtering. Vellykkede, elektroniske jobbsøkere utsettes ikke. De søker om gode muligheter med en gang, noe som gjør at de 7 prosent er mer sannsynlig å lande jobben. I tillegg fokuserer de bare på stillinger som passer godt til dem, i stedet for å kaste bort tiden deres på jobber som ikke er like lovende.

Oppmerksomhet på detaljer. De fleste arbeidssøkere blir fortalt å skreddersy hver resumé og følgebrev de sender til den spesifikke stillingen de søker, men de som faktisk tar seg tid til å gjøre det, kommer fremover. Kandidater med høyt tilpassede resuméer er 10 prosent mer sannsynlig å motta et tilbud etter en søknad.

Forskning. Kandidater som fikk jobbtilbud, var 7 prosent mer sannsynlig å ha undersøkt arbeidsgiveren før de sendte inn søknadene, noe som hjelper dem

Suksessfulle jobbsøkere "undersøker selskapet, og bruker deretter denne kunnskapen til å markere den mest relevante erfaringen på [deres] resumé," sa Weinlick. "Og hvis du har mulighet til å sende et følgebrev, demonstrer din entusiasme for selskapet og muligheten mens du kort forteller hvorfor du er riktig for stillingen."

Weinlick bemerket at jobbsøkere som vil øke sjansene for å få en tilbud (eller minst et intervju) må nøye evaluere de stillingene de søker på, og forsøke å se seg fra ansettelseslederens perspektiv.

"Kandidatene må lese jobbbeskrivelser kritisk og nøye vurdere kravene og ønsket erfaring for alle posisjon, "Weinlick fortalte Mobby Business. "Dette er kriteriene som skal brukes til å dømme kandidater. Hvis ditt resumé ikke viser at du passer for disse kriteriene, er oddsene svært sannsynlige at du ikke vil bli vurdert."


4 Måter Inngangsansatte kan vise lederskap

4 Måter Inngangsansatte kan vise lederskap

Når du starter en jobb på oppføringsnivå, kan du føle at du har en lang vei foran deg for å flytte opp stigen mot en ledelse rolle. Men det er mer å være en leder enn å ha "leder", "direktør" eller "visepresident" i tittelen din. Og omvendt behøver du ikke ha en av disse titlene som leder. I en artikkel som ble publisert av Kellogg School of Management ved Northwestern University, sa klinisk professor i strategi Harry Kraemer at juniormedarbeidere burde " føre fra hvor de er "og ta initiativ til å bli ledende innenfor deres nåværende roller, uavhengig av hvor lenge (eller kort) deres tenure har vært så langt.

(Karriere)

ØNsker du glade ansatte? Gjør levealder vanskeligere

ØNsker du glade ansatte? Gjør levealder vanskeligere

Hvis du vil ha lykkere, jobber du vil kanskje prøve å gjøre jobbsammespørsmålene litt tøffere, foreslår en ny studie. Ny forskning fra Glassdoor viste at for arbeidsgivere i USA er en 10 prosent vanskeligere jobbintervju prosess assosiert med 2,5 prosent høyere medarbeider tilfredshet senere. Studien oppdaget at på en fempunkts skala - hvor 1 er like veldig, 3 er lik gjennomsnitt og 5 er svært vanskelig - intervjunivået som fører til høyeste ansattes lykke er 4 av 5 .

(Karriere)